TalentLab

Wat is TalentLab?

Met TalentLab zetten we jouw vaardigheden op scherp. Je krijgt meer inzicht in je eigen talenten, traint je communicatieve vaardigheden en leert jezelf te profileren. Verder is er meer dan ruimte genoeg voor leuke nevenactiviteiten zoals een teambuilding en héél véél fun!

Door een interactieve masterclass van 4 dagen vol boeiende en leerrijke workshops, trainingen en teambuildingactiviteiten stomen wij je klaar voor de arbeidsmarkt.

Dit mag je van TalentLab verwachten

Het programma

Welke workshops staan er op het programma?

We werken heel praktijkgericht rond uiteenlopende onderwerpen. Elke workshop helpt je om de kloof te dichten tussen het bedrijfsleven en de schoolbanken.

Persoonlijke inzichten

Op maandagnamiddag starten we met een workshop om jouw persoonlijke drijfveren in kaart te brengen. Christien Gebruers, certified partner van Management Drives, helpt jouw denkpatronen en gewoonten in kaart te brengen. Via de opmaak van jouw persoonlijk profiel vinden we een antwoord op de vraag waarom jouw talenten en vermogens wel of niet uit de verf komen. Deze inzichten helpen je bij het verder ontwikkelen van jouw persoonlijke skills.

Christien Gebruers

Christien Gebruers

Certified partner van Management Drives

Communicatie- en presentatietechnieken

Frederik Imbo, communicatiecoach en trainer, dompelt je op woensdag onder in de wondere wereld van communicatie. Zo leer je als zender duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is en krijg je concrete tips om écht te luisteren. Daarna leer je als spreker je impact op je toehoorders te vergroten. Je leert je toehoorders op sleeptouw te nemen zodat je boodschap écht blijft hangen. Je begint misschien onzeker aan de training, maar je verlaat ze als een sterk en zelfverzekerd persoon.

Frederik Imbo

Frederik Imbo

Communicatiecoach en trainer

Social Media: word een sterk merk online

Jij bent met social media opgegroeid, maar hoe je er het meeste uithaalt leer je op woensdagochtend met Jens Martens. Jezelf onderscheiden als merk is hot topic. Wat kan een personal brand voor jouw loopbaan betekenen? En welke invulling geef je hieraan? In deze workshop leer je hoe je jezelf goed profileert en je krijgt do’s-and-don’ts om een online attitude te kweken. Of je nu meer business wilt genereren voor je toekomstige werkgever of jezelf wilt introduceren in netwerken, dit is jouw tool bij uitstek!

Jens Martens

Jens Martens

Social media creative

Assertiviteit

Je rugzak is al gevuld met persoonlijke inzichten en hoe je beter je boodschap kunt overbrengen. Maar hoe je reageer je het best in moeilijke situaties? Is je workload hoog? Hoe kan je dit best overbrengen naar je collega’s? Hoe reageer je op een ontevreden klant? Of hoe bereik je een drukbezette manager telefonisch? Op donderdagdagnamiddag ontwikkelt Catherine Etcheverry jouw assertiviteitsvaardigheden. Competenties die van bij je eerste job hun nut zullen bewijzen.

Catherine Etcheverry

Catherine Etcheverry

Communicatiecoach en trainer

Axelle getuigt…

Het begint met het lezen over een wedstrijd, het gaat verder met invullen van vragenlijsten en afnemen van testen, het wordt vervolgd door bang afwachten van resultaten en het eindigt met gejuich en een vreugdedansje. Tien vreugdedansjes, om precies te zijn.

Waar de rollercoaster van “willen meedoen” aan TalentLab eindigt, staat het wagonnetje van de volgende achtbaan al klaar: het effectief meedoen aan de masterclass. Enthousiast de website nog eens voor de vijftigste keer herlezen, die video met vorige deelnemers nog eens bekijken,  mijn agenda al volledig blokkeren voor een week en dan kan de voorbereiding beginnen.

Het is te zeggen, voorbereiden … Buiten de rit naar de locatie regelen, blijkt dat er niet veel voor te bereiden valt. Alles wordt geregeld, gewoon braaf wachten tot het zover is. Dat brave wachten zorgt al snel voor vragen als “Wat gaan andere deelnemers van mij vinden?”, “Ga ik wel kunnen volgen met die fameuze masterclasses?”, “Ik ken daar niemand, ga ik niet uit de boot vallen?”.

Nog voor het dramaqueen-gehalte de kans krijgt om helemaal te floreren, is daar ineens de uitnodiging. Dat ik meer dan welkom ben op een drink om de andere deelnemers op voorhand eens te kunnen ontmoeten. Wat begint met een “Hey, euhm, ben jij hier ook voor TalentLab” resulteert al snel in gelach, delen van verhalen, elkaar leren kennen, … Waar stresste ik ook weer over?

D-day: de mysterieuze week van masterclasses begint officieel. Verzamelen doet iedereen in zakelijke kledij in de vergaderruimte van Secr… Wait, what? Verzameld wordt er op de boerenbuiten, op sneakers of –slimmere keuze – regenlaarzen tussen de koeien en een luide, maar sympathieke ezel. Dát ja! Geen stijve en saaie bedoeningen, maar iedereen die compleet zichzelf kan zijn gebeurt in de fantastische omgeving van een boerderij. Je hebt geen idee wat de geboorte van een kalfje doet met een groep TalentLabbers, geloof mij.

Saaie lezingen, afstandelijke sprekers of stiekem indommelen in een masterclass zijn fenomenen die we tijdens TalentLab niet kenden. Wat we wel deden, was meer over onszelf leren, hoe we in team werken, hoe je schapen moet drijven (ja, echt) en hoe snel de tijd kan vliegen. De week vol slappe-lach-momenten, fancy etentjes, hilarische teambuildingsactiviteiten, kabouters doorheen de stad volgen en dichter naar elkaar groeien was schandalig snel om.

TalentLab was niet zomaar een masterclass. Het was niet “die week met die workshops”. TalentLab was een ervaring op zich, zo eentje waarvan je spontaan een glimlach van krijgt als je er aan terugdenkt.

– Axelle